Friday, 30 December 2011

Menghilangkan Masalah Mata Sembab

Assalmualaikum dan selamat malam Myrah ucapkan.. (: oke, Myrah nk trus ke topik kita pd mlm niy iaitu menghilangkan masalah mata sembab... acececeh! mcm Myrah duk tgah bgi korang ceramah lha plak kang? wehuu!! btw, korunk suka kn? =D

Oke, tdi Myrah duk search kt internet mcm mana nk ilangkan mata sembab.. fiunggg!! duk cari punya cari, mcm2 cara kita bleh wt kn? Myrah tkn jer mana yg Myrah suke.. oke, sblum tu, korunk tau kn ape itu mata sembab? klaw xtau tu meyh sni dkat2 Myrah bgtau..

Mata sembab niy bleh berlaku apbila korunk asyik duk dpn lappy 24 Jam.. lappy korunka de chya kang? so, chya tu msuk kt lm mata korunk n jdilah mata sembab.. ataupun mata semab bleh ebrlaku if korunk slalu tdur lewat.. 


mata sembab atau lbih dikenali mata panda.. aduhai! Myrah pn xtau nper org pnggil mata panda.. btw, Myrah kang org Besut.. hehe~ skunk skola dh nk bkak an? tyme cuti mesti korunk tdur lewat.. bgun lewat.. mengadap lappy 24 Jam.. ce tgok mata,, mesty sembab kan? oke, klaw korang xnk bgi org ckp korunk ad mata panda, Myrah bgi petua kt korunk untuk ilangkan mata sembab..

CARA PERTAMA::


a- Dapatkan tuala kecil yang saiznya boleh dilipat sebanyak 2/3 kali lipatan..
b- Rendam / bsahkn tuala tersebut dgn air suam yg agak pnas.. dan perah tuala t'sebut sehingga keluar airnya.. Perah dgn tangan der!! so, air tu jgn pnas sgt lah yer.. :)
c- Lipat tuala tersebut menjadi 3 lipatan dalam keadaan memanjang.. letakkan kain tuala yang dilipat itu di atas mata anda.. pastikan mata anda tertutup ketika meletakkan kain tersebut.. :)
d- Selepas kain tersebut agak sejuk.. anda boleh mengulang langkah a-c sebanyak yang mungkin.. 2/3 kali oke jgak.. skali pun tkpe gk.. >.<


CARA KEDUA::


a- Potong ubi kentang kepada beberapa bahagian.. potongan tersebut janganlah terlalu nipis dan jangan agak tebal.. so, berpada2 lah ye.. :)
b- Letakkan potongan ubi kentang di atas mata anda dlm keadaan mata tertutup..
c- Biarkan selama beberapa minit.. 3/5 minit sudah mencukupi.. :)


senang? mudah? Jom kita try wt.. Myrah pn nk try jgak.. xmo lha mata Myrah cm panda.. klaw PANDAI dakpe gak.. *winkwink* oke la,, stkt niy dulu untuk mlm ni.. Gud Nite all.. =)

P/S:: SEGALA PETUA2 YG DIBERIKAN OLEH MYRAH DIAMBIL DARI HAIRUL DAN  PETUAKECANTIKAN.. THANK YOU!!~
:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Thursday, 29 December 2011

TimeLine?

Assalamualaikum semua.. tgah wat pe? dah mkn lum? tak tgok Nada Cinta ke? hehe~ perh! ayt skema nk mmpos.. :) tak slahkn? Oke, dh lame asenya Myrah tk hupdate blog even Myrah slalu duk dpn lappy.. *winkwink xder la slalu.. urm, Myrah mlas nk citer pnjg2 kt korang, keypad Myrah cpat rosak dowh! korang prsan tk? prsan tk? prsan ker tak? yg Mr. Mark Zuckerberg dh update fb guna style bru punya!!! err --' menyampah lak.. smkin hari smkin burok 'facebook'... ayt Myrah pedassss punyerrr!!

skunk, Mark dh update untuk guna fb style timeline.. adus! korang perasan ker tk niy? prsan kn?? sumpah hodoh timeline even dy leh letak cover / header kt profile kter.. nmpk cun kan? tp, dlm cun jgak >damn< nmpk berserabut.. eeyuuuuU! Myrah tk wat pn timeline.. mmg berserabut gile2.. kasar tk bhsa Myrah? tkkn?? hahaha~!~ cmne lha org yg wat timeline tu kan? xnmpak serabut k? hehe~ Myrah mlas r nk temuramah kwn2 yg wat timeline.. not my taste, kayh! :)

oke, sori if ayt Myrah wt korang terasa.. tp, inilah Myrah yg sbnar.. =) maybe org yg wt timeline tu suka kut klaw berserabut.. tp, Myrah? sori!! berserabut bkn hobi Myrah.. kt cni Myrah nk ckp psal keburukan n kebaikan guna timeline n yg style sblum timeline.. :-)



Style be4 timeline::


Kebaikan: tak berserabut.. teratur n nmpak kemas.. :)
Keburukan: tak sedar dgn kecanggihan masa kini.. ketinggalan zaman.. :)




Timeline::


Kebaikan: nmpak jugak kiter setuju ngn Mark.. :)
Keburukan: nmpak berserabut.. :)


tu jer yg Myrah dpt tau mana yg baik n mana yg buruk.. if korang xsetuju sumer niy,, boleh bla kayh! jang nk wat hal ngn Myrah.. kan ICU nnti tmpatnya.. =P

mark zuckerberg:: ncem dak? ncem kn? klaw xncem tu, bkn mark lettteeewwww!!~ =D


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Wednesday, 28 December 2011

Biodata Iblis~

Assalamualaikum and gud evening semua!! hehe Myrah dtg kembali dengan post baru.. oke, untuk petang niy, Myrah ta mo citer pnjg2.. cukuplah setakat Myrah perkenalkn biodata musuh ketat kita.. bukn kwan, tp syaitan.. chop! korang jang mrah Myrah sbab Myrah wt entry niy.. tujuan Myrah adlh untuk m'beri kesedaran kt korang supaya lbih b'hati2 dan trus meningati Allah S.W.T... kt cni Myrah nk tnjukkan biodata/profil penuh IBLIS kita.. jom kita hayati::

SEKADAR RENUNGAN ( BIODATA IBLIS)

Berikut ini maklumat mengenai musuh ketat anda: -iblis yg dilaknat-

Nama penuh: Iblis Laknatullah
Tarikh Lahir: semenjak ia enggan sujud kepada Adam. (setelah diperintahkan)
Agama: Kufur
Tempat tinggal: Hati2 orang yang lalai.
Kawasan/Daerah:Semua tmpat yg tidak ada d'dlmnya usaha meningati Allah..
Tempat tinggal tetap: Neraka jahanam
Isteri di dunia: setiap wanita yg tdak menutup aurat(bkan skdar rmbut)
Kaum Kerabat: semua golongan taghut (melampaui batas)
Musuh: semua orang islam
Pejabat: Tandas/bilik air
Rakan kongsi: golongan munafiq, syaitan2 drpd jin & manusia.
Bilik Operasi: tempat2 najis dan maksiat
Jenis perkhidmatan: menyuruh mungkar dan melarang makruf
Tempoh perkhidmatan: sehingga ke hari kiamat
Makanan kegemaran: daging manusia (mengumpat)
Yang ditakuti: Mukmim yg bertaqwa.
Yang d'benci: orang yg selalu mengingati Allah, Lelaki dan perempuan.
Hobi: menggoda dan menyesatkan manusia
Cita2: supaya semua org menjadi kafir.
Kerja paling disukai: homoseksual & lesbian
Para penghiburnya: Seniman & seniwati ( golongan artis)\
Yang menyebabkan menangis: D'mana org yg menyembah sujud kpd Allah dgn penuh keimanan dan keinsafan..

#TO KNOW IBLIS IS TO HATE IBLIS#



nah! korang dh baca kan? so, korang kena slalu ingat kt Allah n slalu wat Iblis menangis.. Kita kena lawan nafsu kita.. n kita jangan t'lalu terpedaya dgn ajakan kwn yg kuat nafsu.. Oke la.. entry niy dh nk pnjg.. lbeh bek Myrah berhenti smpai takat niy lurh.. oke assalamualaikum n selamat beramal.. :)
:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Tuesday, 27 December 2011

Tak Pe Blog Tak Cute Pun!!

Assalamualaikum semuaa.. what r u doing right now? tgah terjah blog Myrah letttewww.. huhu klaw dh msuk blgo Myrah, follow2 lah ye.. hehe Ok, Myrah nk ckp kt korang tak pe blog tak cute pun.. jnji kita yg cute.. wuhahahaha~ xdak aih.. act, mmg xpe tak cute blog.. ade gak org dtg blog kita.. korang jgn r duk hias blog korang dgn berbagai2 widget.. tak ke memberatkan blog korang?

adeh! ayt Myrah pedas kan? hehe sori.. tp, serius Myrah ckp korang jgn r t'lalu semakkn blog korang dgn widget.. jap gy slow blog kita.. bila blog dh slow., sape nk terjah blog kita an? msukkn jer url blog kita.. kena loading 1/2 jam.. lmbat dowh! klaw p berak niy, mesti dh sat kn? hehe~ cuba korang prgi kt blog kwn2 korang yg rmai follower dye.. mesty xlama kn blog dy loading? haa! tu pasai Myrah duk sntuh psal blog ni..

kwan, xpe blog kita tak cute.. jnji post kita cute.. korang tak caye? jom tgok blog dark laki niyh.. juz 3post ad 200+ followers.. blog punya simple gile bhai.. huhu sbab dy pndai tarik pengunjung untuk mengunjung blog dye.. so, bila korang dh baca entry ni? ape korang nk wat? delete r widget kt tepi tu..

p/s:: korang nk del. widget pn tgok2 lah yer.. mcm daun yg jtuh kt tepi tu, del. r.. lmbatkn blog je.. hehe

oke, lastly Myrah nk mintak maaf klaw bahasa Myrah wat korang terase or menyampah.. k, assalam.. :)
:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Follower meningkat !

Assalamualaikum n Gud Afternoon.. wah! lame asenya tak sebut Good Afternoon.. as usual, Myrah slalu sbut Gud Afternoon, Teacher / Sir.. wehuu! =D oke, ari niy, Myrah bkan nk ckap psal good afternoon / good evening.. tp, Myrah nk ckap kt korang yg korang semua 'GOOD' sbb merajinkan diri untuk follow n terjah blog Myrah.. Myrah hepi doe!! :)

Oke, t/hari niy Myrah nk tnya korang.. berapa rmai follower d'blog korang? maybe dh rmai kan? alah! Myrah ckit jer.. korang dakpe r dh lama berada di alam blogger niyh.. Myrah dis year bru.. i dun care about it, kayh!! btw, Myrah akn kongsi sedikit rahsia sbab ape follower rmai d'blog kita.. Myrah bkn nk tnjuk yg blog Myrah ade follower yg xberapa rmai niy, tp ad soram mmber Myrah dye tnye Myrah :


adeh! ade ke patut dy tnya Myrah psal mende niy? huhu tak kuasa Myrah nk jwab mende niy.. apepun, thanks r sbab tnya Myrah mende niy. leh gak Myrah wat entry.. huhu pada sahabat blogger yg baru nk blaja niy, tentu korang teringin kan nk dpt follower rmai? meletupp gitu! hehe ape rahsia senior2 kita yg dh beratus2 follower dye? jum kita selongkar semua rahsia mereka!! act, bukan senang tau nk dpatkn followers ramai.. Myrah pn da kira bersyukur r, follower meningkat sehari dua niy.. :) meyh cni bace Tips di bawah::

# Post korang mesti lah menarik.. jgn duk wat ayat cm budak tadika.. kang xmenarik org nk bace.. huhu contoh :  Tak ke mcm ayt budak tadika? hehe
# Post korang tu jangan t'lebih panjang lah.. nnti orang bace 1/2 baris ayt n scroll ke bwah.. ades! pnjg lgi kena bace.. org len pun, trus bla dri blog anda.. 
contoh : terbeliak mata aku dibuatnya.. pnjg nk mmpos.. :)
# Korang kena pandai tarik minat peng-blogger yang duk tgah blog-walking uh.. jangan duk paksa2 org terjah blog  korang lah yer.. 
contoh: ayt dlm pic. niy dh kira paksa! huhu
# Korang join group psal Blogger kt fb.. korang ad FB kan? tak kan xder kut.. huhu.. Oke, Myrah bgi list group blogger kt fb.. so, boleh lh korang join an? *winkwink 
contoh: korang bleh klik pada tulisan di bwah niy..


Oke, tu jer kut tips yg Myrah tau nk tarik minat peng-bloggers follow blog korang.. hope korang faham la ape yg Myrah tulis.. segala keterlanjuran kata harap dimaafkan.. entry Myrah untuk ari niy, berhenti smpai sni dulu.. Myrah akhiri ayt dgn Assalamualaikum dan selamat ber-blogging. =)


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Monday, 26 December 2011

Saya Ingin Berjaya!!



Assalamualaikum semua.. n selamat petang..Oke, ptang niy Myrah terasa nk tocing2 lk ngn korang.. urm, btw Myrah bkan nk berjiwang sana, jiwang sini.. Myrah nk bgtau korang yg Myrah berjaya.. eh! bukan Myrah soram jer tau.. smua nk.. tp, mmg Myrah teringin sgt2 nk berjaya.. oke, xmo citer pnjg2.. nk ckpt kt korang jer yg Myrah nk berjaya.. ngerti kamu?! wuhahaha~

klaw diikutkn ati niy, Myrah nk trus jer ke tahap PHD.. tk pyah duk jejak kaki ke form 5, n then smbung diploma n sumer lha.. krenya trus ke PHD.. tak ke bgos cm2? huhu Myrah nk wat mk pak n famili Myrah hepi.. Myrah syg dyorang.. Myrah yakin yg Myrah bleh buat lbeh dripda org len.. Myrah yakin! Myrah nk berjaya.. *awak jelez,sori*

waaaaaaaaa! Myrah nk berjaya dlm idup.. Myrah suke kata2 motivasi dri Dr. Fadzilah Kamsah.. kata2 dye m'buatkn Myrah b'tmbah yakin dgn setiap perkara.. err, maybe ayt niy pun dpt menguatkan semangat korang untuk memulakan sesi pembelajaran 2012.. Gud Luck~

# Orang cemerlang sentiasa mencari hikmah atas setiap apa yang berlaku..Mereka sentiasa redha dan bersyukur..
# Orang cemerlang sentiasa menjaga ibadah dengan sempurna.. Orang yang ingkar perintah Tuhan pasti gagal dunia dan akhirat..
# Orang cemerlang sentiasa fokus pada kejayaan dan mempunyai Visi dan Misi yang besar dan bermakna..
# Orang cemerlang sentiasa dahagakan ilmu dan berterusan mencari ilmu.. Berapa buah buku yang anda beli setiap bulan? Kita perlu belajar dan trus belajar..
# Orang cemerlang sentiasa belajar daripada kesilapan lalu.. Orang yang berjaya bukannya tidak pernah jatuh, tetapi bangkit semula setiap kali jatuh.. Kegagalan sebenar ialah apabila kita berhenti mencuba..


nah! tu dia kata2 motivasi dari Dr. Fadzilah.. Myrah juz amek 5only.. dgn kata2 tu, ianya dpt membakar semangat Myrah.. Myrah suka ayt Dr. Fadzilah.. =)



:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Sunday, 25 December 2011

Tanda2 & Sebab Penyakit Batu Karang

Assalamualaikum w.b.t semua.. apa kabar anda disana? hope semuanya baik2.. hari ini Myrah nk bgtau korang tentang tanda2 awal dan sebab penyakit batu karang.. mula2 Myrah nk bgtau korang dulu ape maksud batu karang? Oke, batu karang ialah sejenis penyakit yang datang apabila anda menahan kencing.. Myrah juz bgtau secara ringkas.. sebaik2nya, korang janganlah duk tahan kencing.. bler rase je nk kncing ok, pi tndas n buang air kecil.. if korang duk dlm kete / bas bgtau pemandu kenderaan t'sebut.. ini dpat mengelakkan dripada anda terkena penyakit batu karang!! urm, korang dh tau ape sebab penyakit batu karang boleh berlaku? tak tahu kan? jom, bace ayt kat bwah ni!!

Sebab-sebab Penyakit Batu Karang:
act, bnyak faktor/sebab yg m'pengaruhi penyakit t'sebut.. antaranya::

a-kurang air..Jika tidak cukup minum, terutama air masak, air kencing menjadi lebih pekat..ini sebabnya individu yang kurang minum air lebih mudah mendapat penyakit batu karang..


b-umur..kebanyakan kes berlaku dikalangan umur 20-70 tahun..


c-Jantina..lelaki mudah mengalami penyakit batu karang berbanding wanita..


d-kurang bergerak..individu yang kurang bergerak, kurang bersenam atau lama terlantar lebih berisiko tinggi..ini kerana akitiviti fizikal yang terhad menyebabkan tulang mengeluarkan lebih kalsium ke dalam darah.
.
e-Pemakanan..Pemakanan yang tinggi kandungan protein purin dan asid urik seperti organ dalaman (hati, jantung, limpa), daging merah, makanan laut bercangkerang (kerang, tiram) dan alkohol boleh meninggikan risiko mendapat batu karang. Pada masa sama, diet kurang serat (buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin) menyumbang kepada masalah ini..


f-Penyakit tertentu..Penyakit yang diwarisi seperti sistinuria (masalah penyerapan dan metabolisme asid amino menyebabkan asid amino sisteina terkumpul dalam darah dan membentuk batu karang). Bahkan, individu yang ada penyakit kencing manis dan tekanan darah tinggi juga berisiko mengalami batu karang. Selain itu, individu yang mengalami masalah hiperurisemia (kepekatan asid urik yang tinggi dalam darah) juga dinasihatkan lebih peka menjaga kesihatan.


g-Kesan sampingan ubat..Sesetengah ubat, contohnya ubat diuretik, boleh meningkatkan risiko pembentukan batu karang dalam keadaan tertentu.

h-Sejarah keluarga atau sendiri..Masalah batu karang juga boleh disebabkan oleh faktor keturunan. Orang yang ada sejarah keluarga mempunyai batu karang berisiko mengalami masalah sama. Malah, individu yang pernah mendapat batu karang juga perlu lebih berhati-hati kerana masalah ini boleh berulang.

copy from:: ipislam

Tanda-tanda awal penyakit batu karang:

a-Rasa tajam dan kejang di bahagian belakang dan tepi perut.Selain itu,rasa tersebut juga dapat dirasakan dibawah perut dan pangkal paha.Dan rasa sakit ini boleh berlaku selama beberapa minit sahaja dan boleh berlanjutan selama beberapa jam bergantung kepada saiz batu tersebut.

b-Rasa sakit atau rasa seperti terbakar ketika membuang air kecil.

c-Air kencing keruh dan berbau busuk.

d-Air kencing akan berwarna merah kerana mengandungi darah(hematuria).

e-Selalu rasa hendak membuang air kecil.

f-Selalu berasa mual dan muntah

g-Demam dan menggigil kerana berlaku jangkitan kuman dalam saluran kencing.

copy from: buahpinggang

nah, tu dia tanda-tanda dan sebab penyakit batu karang.. kalau korang dh ada tanda2 tersebut prgi klink/hospital yg berdekatan untuk membuat pemeriksaan lanjut.. =)


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Masihku Ingat!!

Assalamualaikum.. ari niy Merry Christmas kan? Oke, Myrah xnk wish kt org yg smbut tu.. hehe haram sbab Myrah org Islam.. Oke, kat sini Myrah nk bgtau kt korang yg Myrah still ingat bufday dye iaitu 24.12.2011.. semalam bufday dye yg ke **.. damn! Myrah rndu dye.. Myrah cuba lupakan segalanya tentang dye.. tp, satu yg Myrah ta bole nk lupakan smpai skunk.. tarikh bufday n nama dia.. =(

Oke, 23.12.11 Myrah sanggup tdur lewat lbeh krg 12.00 lbeh.. sbab Myrah duk tnggu 24.12.11 Myrah nk jdikan org pertama wish bufday dye.. Mlam 23.12.11 tu Myrah duk men game ngna dik smpai lha pkul 12.. tepat jam 12.00 tgah mlm Myrah trus amek fon dlam blik n antar mcj kt dye.. mula2 antar ikut no. Celcom.. lpas sat antar, Myrah trus mckol dye, tber2 org celcom duk b'ckap.. that's mean dy off fon dye.. n maybe dy xbaca mcj tu..

arh! Myrah amek jln mudah, Myrah antar mcj ikut no. maxis.. ttber dye kol n kate "thanks sbab wish".. rupa2nya dye da xguna no. celcom yg dulu.. dye guna no. baru.. well! xmarah pun.. huhu apepun Myrah hrap sgt dye gembira dgn idop dy n b'syukur ape yg ade.. Myrah xder hak nak hlang dye.. =(

Myrah nk bgi dye hdiah, dy duk jauh ngn Myrah.. huhu Myrah wish bufday dye guna ayt niy ::

Salam, Hepi Bufday yg ke-**..
#semoga bahagia di samping orang t'cyg#
#semoga b'jaya dlm idup.. Gud luck#


From: Mirah (=                                     
24.12.201 (12:18:14 a.m.)


Oke la, smpai takat niy lurh.. k bye n assalamualaikum..
:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Friday, 23 December 2011

Luahan Hati Seorang Kawan

Assalamualaikum n selamat malam semua.. Mlm niy Myrah nk buat entry psal sahabat.. Myrah xpndai nk wat ayat cm dlm novel.. tp, niy jer yg Myrah mmpu.. sinopsis psal entri ni ialah untungnya sahabat dapat mendengar segala luahan sorang sahabt soram lagi..*ciyes* Myrah ckap, untung gler2 tau if kter dpt dgr luahan hati soram shbat..

Mlm tdi Myrah ade chatting kt 'Facebook' ngn kwn 1skola tyme SKTM 2 dulu.. dye luahkan ape yg dye rase.. dye ckap dy rndu kwn2 dye dulu.. dye prlukn kwn2 yg dulu.. sama mcm Myrah, Myrah xmau kwn skunk.. dyorang sumer ego thap dewa.. dyorang juz kwn dgn org yg cntik jer.. yer la kan, Myrah xcntik pn.. tp, Myrah still bersyukur dgn ape yg ade sbab Myrah perasan cantik.. tak salahkan? (:

First, Myrah nk ckp yg Myrah rndu dye.. Myrah rndu nk jumpa dye.. even dy xsama mcm Myrah.. tp, Myrah fham situasi dy skunk.. n Myrah fkir ape yg dye rse skunk niy, sama mcm Myrah rse skunk ni.. act, kwn2 Myrah dis year hrapkn jer sporting.. tp, bersosial lbeh.. Myrah ni xder lha baik sgt, tp bler dh thap dewa dyorang still xberubah Myrah naik cuak dowh.. Myrah hanya b'kwn dgn org yg baik2 jer such as Aishah, Jamia, Siti, Izzah, Syukriah, Thirah, Mae n Mira.. tu jer yg Myrah snggup b'kwn.. yg len.. fuh! Myrah xberapa nak suke..

Oke, dikesempatan niy.. Tuhan bgi masa kt Myrah untuk gtaw kt korang yg "Sahabat lebih Istimewa Daripada Kekasih".. selalu bler Myrah engt kata2 tu, Myrah rase kekasih xb'guna dlm idop.. huhu Oke lha.. Myrah nk tunjuk ckit luahan hati seorang kwn Myrah.. #Myrah rndu dye gler2.. sore dye, gelak tawa dye.. fuhh! rndu kt awk lah syg#


korang boleh tekan picture tu untuk baca dgn lebih jelas.. oke lah.. stkt niy dulu untuk hri ni.. lurve u,kwn!!! n gud nite untuk sumer.. 

Khas buat SAHABAT yang sentiasa di'ingatan :: Siti Nur Ain Najiha

:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Fahami Situasi Blog !!



Assalamualaikum semua.. ape kabar semua? hope baik2.. Myrah kt cni baik lagi.. hehe~ amacam oliday korang dis year? mesty t'baik kan? hermmm.,, Myrah ade lha jgak t'baik tue.. huhu oke la, Myrah xnk pnjgkn citer lagi.. Myrah nk bwak korang ke alam blogger.. oke,

1st- korang kena tau ape itu blog.. bler korang dh tau, maka secara rasmi korang ikut kata hati korang.. nak wat blog ker tak..
oke, secara santifiknya Myrah bgtau yg blog ni b'maksud diari online kter, yg xtulis guner tgn, juz type.. tp, diari kiter nieh boleh dibaca oleh rkan2 kter.. so, ayat2 pedas tu korang jgn r tlis kt diari online korang.. kang xpasal2 ade org terase.. sbab tu klaw boleh ayt yg kiter duk type tu bia lah oke ckit.. hehe 


2nd- korang kena faham situasi blog..
oke, Myrah xtau nk komplain ape lgi.. yg pnting kiter kena faham situasi blog yg sebenar.. jangan duk sign up sajer blog.. tp, tuan lngsung tk guna.. dh b'habuk agaknya.. sbab tu, klau kter rse kter ni kurang idea or paper jer.. baik tk pyah duk wat blog lha.. japgi sian blog kter, dh nazak..  (:

3rd- kalau bawah umur tu tak payah ngada2 ade blog la..
huhu pah mula r duk tnyer senior2 blogger, hop tuh nk wat ganer, hop nih wat ganer.. huhu dop saloh klu bdak bwah umur nk wat blog.. tp, bler Myrah tgok gitu2 jer, kebanyakn budak2 dh ade blog.. usia yg baik untuk kter ade blog ialah 13 tahun+(ke atas) 


Oke la, setakat niy dulu entry Myrah untuk hari ni.. segala keterlanjuran kata harap dimaafkan sbab setiap manusia tidak terlepas daripada melakukan kesilapan.. Thanks :)
:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Thursday, 22 December 2011

HandphOne Dah Macam FacebOoK

Assalamualaikum dan selamat petang wat sahabt blOgger.. Ptg niy Myrah nk cter kt kOrang psal.. psal pa ea? psal handphone dah macam Facebook.. Oke, pasai pa Myrah ckap dh mcm Fb? sbab, p'guna nO. celcom ta kesah lha h/p jnis per pun.. nOkia buruk ke, h/p yg dh tnggal screen saje ker, jnji h/p.. dh bOle chat ngn kwn2 tnpa m'gunakan 1sen pn kredit dlm tempOh 3hari asenya.. cOntOh Myrah ade dpat 1mesej dari Celcom yg b'tulis ::


RM 0>Rakan anda Miss0ranGe jemput anda sertai kumpulan "i3bEsuT".Balas YES utk nikmati percuma GroupSMS tanpa had.. Utk henti GroupSMS htr HT ke 20022


Oke, MissOrange tu mmber Myrah.. sO, pada awlnya Myrah jOIn r grOup tu. tpi, xsmpai 12 jam Myrah dh henti dri jOin grOup tu psal xramai yg jOin.. sO, bOring r..


if kOrang nak jOin grOup tu, jOm ikut cara nie::


1-Taip YES dn hantarkan ke nO. 2002200001..
bler kOrang dh hntar autOmatik dye antar blik 2mcj kt kOrang dgn ayt :
a)RM0>Selamat datang ke GroupSMS.. utk menjemput kwn menyertai kumpulan, hantar Inv <grp> <phone#> ke 20022.. Contoh: Inv frn 01xxxxxxxx hntar H ke 20022 utk bantuan .


b)RM0>Slmt dtg ke GroupSMS. Ahli baru akan menerima 3hari percuma. Beritahu kwn-kwn dgn service yang menarik ni. Utk Panduan sila taip H ke 20022..


If kOrang nk stOp drpd dijOin dri grOup tu, ikut step ni::


1-Taip HT dan hantarkan ke 20022..
bler kOrang dh hntar autOmatik dye antar blik mcj kt kOrang dgn ayt :
RM0>Anda telah dihentikan dari menerima GroupSMS.Utk membuka kembali penerimaan SMS,hantar UH ke 20022..


Mudah kan? ape lagi.. jOm jOin grOup ore Besut!!


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Aku Rindu, Sayang Kamu !

Assalamualaikum w.b.t. 
Pda pgi yg indah ini, Myrah nk citer kt kOrang psal Myrah rndu dye.! hey,peeps! kau engt aku rindu dy yg slma niy aku syg kt dy k? sOri r der.. da xrndu kt dye.. Myrah rndu n syg kt kwn2 tak kire yg lama or yg baru.. btw, Myrah pling2 syg kt kwn yg lama.. Myrah ta taO, dy syg / rndu tak kt Myrah.. huhu~


Smlm Myrah p skOla lama Myrah(SKTM 2).. Myrah jumpa ckgu2, kwn2, n adk2 yg bakal m'duduki UPSR next year.. 1st Myrah nk ckap, yg skOla tu skunk, mmg cun gler!! mantOPpp beb.!!~ mase taOn Myrah, xder lha cun smpai cmtu skali.. huhu rupa skOla tu da mcm pameran.. errr -,- why?


adeh! Myrah ta pndai lak nk gtaw sbab per.. dh mmg mmg mmg cntek,beb!!!!! kOrang pi tengOk sndiri r. bru taw sbab pa.. =) even Myrah jumpa 2 Org jer kwn, Myrah still epi dpat jumpa dye.. dyOrang xsOmbOng! ktOrang bOrak2 smbil gelak2.. ish2, mcm bdak2 btOl.. hehe~ tp, ape yg Myrah suke tgOk adk2 yg bkal m'duduki UPSR next year ialah, dyOrang sumer kecik2.. huhu~ sweet plak nmpak.. yer lha kan, taOn Myrah smer besar2, tinggi2.. tp, Myrah jer yg gempal + pendek.. wuhahahaha~ ape-apepun Myrah b'syukur..


lpas kter duk bOrak2 smpat gak jumpa ckgu2 yg ngajar Myrah dulu.. 2 Org jer.. Cikgu Shimah n Teacher Elda.. Myrah syg gler2 kt dye. Myrah rndu gler-gler kt dye.. huhu lame dOwh xdgar sOre dy.. :) even ckgu2 lupa nama aku, tp aku xnah lupe nama ckgu.. huuhu, i dun care!! 


Oke lha, readers2 sumer.. Myrah akhiri ayt Myrah dgn AKU RINDU SAYANG KAMU.. hOpe u all enjOys!!
:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Wednesday, 21 December 2011

CleverbOt Punya Pasal.!

Assalamualaikum w.b.t tO all new blOgger n Old blOgger.. hOw r u 2day? i'm fine at here.. hehehe chewahhh! ckp ENglish nah.. bhahahahha~ giler jap Myrah.. Myrah ta taO btOL ker tk ayt Myrah.. eh! ari nie Myrah nk bwak kOrang ke alam cleverbOt.! wehuuu~ ape tu cleverbOt? 

Ala.. ad Org kate cleverbOt tu rObOt.. asl ade 'bOt' kat blkang da rObOt ea? huhu ape lha kOrang niy, huu~ Myrah ta taO lha cleverbOt tu ape. Myrah cume taO dri mulut Org ja.. web cleverbot tu bleh chatting2 lha.. btw, kter ta taO sper yg reply chat kter.. huhu~ b'serah ja.. smlam Myrah ad chat dgn cleverbOt.. huhu mesti kOrang t'cnyum sensOrang bace ayt kami.. well! =D

Myrah epi smlm cz bace ayt mr. cleverbOt.. huhu tp, ta taO kt ner lucunya.. eh! nk tgOk tak ayt yg ktOrang chat.. meyh cni: kOrang bace ayt yg ad dlm gmbr tu Oke? fOnt wrna hitam yg Myrah punyer n fOnt wrne biru yg dye punya! selamat menOntOn ::



wahahahhaa~ cOoL kan kami? huhu kOrang nk cube try test chat dgn Mr. CleverbOt? kOrang juz klik sini n then ad ruangan untOk kter tlis sOmething, n then kOrang type jer aper yg kOrang nk Oke..
tulis ayat kOrang kt Myrah petakkan,kayh! Oke lha, stkt niy dulu untk ari niy.. bubye.. see u later, guys!


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Tuesday, 20 December 2011

Kisah Hati Chef Riz & Ana Dahlia




Assalamualaikum semua.. hehe Ari niy Myrah nk citer kt kOrang psal.. Psal.. psal... Anak Chef Wan.. Tak kenal? sudaaa! ala, yg juri Masterchef Malaysia.. Yang Org duk pnggil dye Chef Riz atau nama sebenar dye Nazri.. Sape pulak pilihan hati Chef Riz? tak taO? ce celik mata luas2 n tgOk tajuk entry Myrah then baca nama pOmpuan tu.. Ana Dahlia kan? klaw xknal kOrang bOle tgOk kt pic. ataih tu.. wehuuu! Meh cni smua, Myrah bru nk start citer.. hehe~


" Asyik berspekulasi tentang artis yang belum tentu kahwin, ada baiknya kita layan majlis yang sudah pun selamat berlangsung.. 18 Disember yang lalu, perkahwinan Chef Riz dan Ana Dahlia telah berlangsung dengan meriah di Sungai Koyan,Pahang.."


"Kepada yang belum tahu, Chef Riz dan Ana Dahlia selamat dinikahkan seminggu yang lalu  di Changkat Jering, Taiping, Perak.. Resepsi pihak perempuan turut  diadakan pada hari yang sama sebelah malamnya.."


Credit : ROTIKAYA
:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Header Untuk Awak !

Assalamualaikum w.b.t. smua.. hehe~ pOst untuk ari niy asenya xdak lha pnjg sgt.. huhu bcOz jari da pnat untOk menaip.. semalam ( Isnin ) Myrah ad wat header untuk kakak Myrah who's name Isma huhu neway, header yg Myrah wat tu xder lha cun sgt.. tp, Myrah suke dgn header dye.. 


Act, Myrah xda lha pndai sgt2 nk wat header transparent huhu.. kena guna phOtOshOp / phOtOscape n mcm2 lgi... xke menyusahkan diri sndiri? hehe Oke, stkt niy dulu untuk hri niy.. nk tgOk header yg Myrah wat tk? meyh cni ::


hehe tu lha header dri Myrah khas untOk K.Ngah.. (=


Ade time Myrah create header transparent n 'lelOng' kt kOrang smue.. wehuuu! =D Gud Nite all.. :)


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Monday, 19 December 2011

Miskin Bukan Penghalang Segala-galanya !

Assalamualaikum mkcik,pakcik.. kakak,abang.. adik-adik smue.. ape khabar? hOpe baik2.. kpda yg xshat tu cpat2 lha mkn ubat ya.! kpda mk cik anda tidak d'bnarkn untOk terjah blOg Myrah pada waktu ini ( 12:39 t/hari ) bcOz anda prlu ke dapur prepare untuk mkn t'hari b'sma hubby n ank t'syg.. hehe~ Oke, tjuk entry Myrah ari ini ialah Miskin Bukan Penghalang Segala-galanya.. Right? 


Yes! If kter nk bjaya dlm idOp, kter kena b'usaha kn? Org yg nk berjaya bkn melihat drpd paras rupa, kekayaan, penampilan diri.. Semua Org nk b'jaya kan? Org miskin pun bleh berjaya! kalau dy b'usaha dn trOs b'usaha InsyaAllah kejayaan milik dye.!! Oke, pda t'hari yg indah ini.! Myrah nk citer psal BFF Myrah name singkatan dy Ecah.. 


Ecah dilahirkn dlm keluarga yg sederhana.. Ecah m'punyai 13 org adk-beradik.. dan, Ecah ank yg ke-7.. Kesusahan hidup famili dy, tlah mngjar dye untOk hidOp b'dikari.. Ecah m'punyai 1 orang kakak dan 5 orang abang.. Dy m'punyai 2 Org ank sedare hsil p'kahwinan kakak dye dgn jOdOh dye.. 3 org abangnya terpaksa meninggalkn rumah kandung dy, dan menetap d'rumah arwah neneknya di Kuala Terengganu akibat kemiskinan.. Mana xnya, bler ank ckp kt mak "mak nk duit," mk ckap "xder".. kemungkinan abg2 dye t'tekan dgn kemiskinan.. bgi Ecah, kemiskinan bukanlah penghalang untuk dy trus b'usaha.. Ecah m'dpat keputusan UPSR yg cemerlang iaitu 5A!! Dgn kputusan itu, Ecah m'dpat twaran ke SMK. Tengku Mahmud(TMS).. Namun begitu, Ecah t'paksa menOlak twran t'sebut akibat kemiskinan.. Mk Pak Ecah tdak m'punyai duit yg lbih untuk menanggung p'sekOlahan Ecah d'skOlah menengah..


Setiap petang Jumaat, Ecah menOlOng Bapa Saudaranya berniaga di 'Pasar Malam'.. Dengan m'bantu bapa saudaranya, Ecah m'dpat wang upah tdak lbih RM 10.. Ecah m'gunakan wang t'sebut untuk p'belanjaan skOlah adk2nya t'masuk diri sndiri (ecah).. Apabila Myrah menanyakan sOalan kpd Ecah " Cah, awk nk gapO dlm idOp awk? " dye still m'gunakan jwpn yg sama iaitu " Saya nk kakak angkat " [OMG] " bkpO awk nk kakak? " Ecah pun b'kata " sbab ade kakak, sekurang-kurangnya dpt meringankn beban sye untuk jage adik.. " sdih kan? Disebabkan dy nk sgt kakak angkat, BFF Myrah sOram lgi m'beli majalah K-Pop, Mangga, Klik dan sebagainya untuk m'dpatkn nO. h/p kakak2 dlm majalah.. Bler Ecah tgOk cikgu2 praktikal msuk kelas Myrah slalu dye ckap "bestnya ckgu tu, dpt msuk U, Maktab.. pndai lha ckgu tu kan?" Myrah cume snyap jer sbab xtau nk kOmen ape agy.. =(


Ecah ade adik 6 orang adik.. adik sulung dye umur 12 tahun (2012).. Muda lgi kn? adk bOngsu dye umO 1 thun setengah (2012).. kt skOlah, kt rumah Myrah cuba jdikan kwan yg t'baik untuk Ecah.. Kekadang duit yg die smpan t'paksa d'berikan Oleh mak dye sbab mk dye mau beli lauk-pauk untuk mkn.. 


Myrah pkai tdung putih. n Ecah 
sebelah Myrah.. ktOrang mmg serasi..

Oke la, stkt niy dulu untOk hri niy.. sblOm Myrah tnggalkn kOrang, kOrang kene ingat miskin bukanlah penghalang segala-galanya..InsyaAllah kejayaan pasti milik kepada manusia yg b'usaha.. (=


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Sunday, 18 December 2011

Free Header.. =)

Selamat Malam kpd new blOgger n old blogger.. hehe~ Mlm niy Myrah rse puaih ati sbab dpat jgak satkn 6keping Header.. Myrah nk sedekah kpd new blOgger deh header niy.. hehe~ Kepda Old blogger pn bleh la klau kOrang nk rembat satu sOrang.. hehe~ btw, header yg Myrah create niy xde lha cntek sgt.. bese2 jer.. Myrah ad buat Header khas untuk GURL n COUPLE/BOY.. Maybe yg header untk girl klaw bOy nk jgak.. amek la..


*phssttt* sblOm kOrang amek header yg Myrah create sndiri, kOrang klik butang FOLLOW yer.. hehe~ bkn per, sesaje.. Myrah e-class bgi kOrang header free2.. tp, kOrang kene pn e-class jgak click butang fOllOw.. Myrah t'amatlah m'hrapkn p'tOlOngan dri kOrang.. hehe if kOrang nk header, juz klik fOllOw.. n klaw kOrang xklik fOllOw maka Myrah xrasmikn header d'blOg kOrang.. wehuu! =D


Eh! nk tgOk header yg Myrah create sndiri tk? jum. Header yg Myrah wat niy adalah transparent only.. kOrang bley bgatO mane 1header yg kOrunk nk.. *tekan pda header klau kOrang nk bgi pic. tu besar punya ::


HEADER UNTUK PEREMPUAN TULEN::*kalau laki nk pun bOleyh.. -fOllOw-*


Tak cOmey pun.. hehe~
nie kpda blOg kOrunk yg b'temakn BIRU..

Hehe~ header yg niy sweet ckit bcOz
blOg Myrah b'temakan PINK..

*winkwink* ce tgOk fOnt header kt ats niy..
Geli kn? hehe~ kaler HIJAU.. =D

HEADER NIY SESUAI KEPADA SEMUA::*fOllOw*

sweet tak? sweet tak? well! mmg xsweet pOn!

Kau kate hOdOh? adew aku kesah!!
=D

Header yg last Myrah create!

Oke! Puaih ati tgOk header yg Myrah wat sndiri? wahh! 1st header Myrah buat mmg dh nk ptOs asa.. Myrah wat punya wat.. last2 itu lah hsil dye.. sO prOud wif myself!! Myrah akhiri ayat Myrah dgn prktaan Assalamualaikum n Gud Nite tO all..!~ 

p/s:: kOrang dh fOllOw? nah! amek satu header yg kOrunk nk! hehe =D






:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

WelcOme Image (click here)

Assalamualaikum.. kOrang pe kaba? hOpe baik2.. amacam cuaca kt tempat kOrang? kt Besut stkt niy xujan lgi.. juz angin yg xberapa kencang jer... hehe~ Oke, pda ptang yg indah ni, smbil mlihat daun nyiur duk b'jOget.. Myrah nk ckap lha psal entry ari ni iaitu Welcome Image(click here to enter). TutO akak Lyssa yg tu maybe new blOgger jer yg buat.. huhu 


chOp! kOrang fham tk ape yg Myrah duk citer niyh? fham kn? Oke, 1st kOrang kene taO lurh ape benda "Welcome Image" niyh.. Ok, kOrang bOleh tgOk pic. tu di (a).. 


Yg Myrah bulatkn tu lha yg dimaksudkn 
dgn Welcome Image!~

Mmg nmpk cun blOg kter bler ade mende tu.. tp, disebalik bende tu m'dtgkn masalah kpd blOg kter.. ehhh! Naperr? ades! rilek lha,kwn. bgi Myrah citer slOw2 kayh! kang ade yg terase plak.. tutO. tu b'kaitan dgn edit HTML kn? sbab tu rmai yg bmbang pada new blOgger apabila m'gunakan Edit HTML.. waaa!! ilek luh, kOrang jgn khuatir.. benda ni xder la mslah sgt.. tp, kpda new blOgger bler kOrang dh buat tutO. niyh, kOrang dh xbOle del. widget tu lgi.. Kak Lyssa sndiri yg ckp taO.. xcaye? jOm tgOk pic. (b) :


oke, if kOrunk xnmpk, bleh click pada pic. tu..
(yg Myrah buat bentu segi empat sama)

Pada kOrunk yg suke sgt dgn tutO tu. kOrang kene bace btOl2 taO step dye.. kUt2 t'clap langkah mmg hncur smuenya kan.. blOg Myrah yg 1 lgi, ade wt tutO. tu.. then, t'lalu excited dgn tutO. Myrah clap lngkah.. hbes smuanya.. ADD A GADGET kt PAGE ELEMENTS jer bleh edit.. kt Edit HTML / Template Designer mmg xbleh guna.. tak caya? jum tgOk pic. bwh niyh :

 dh p'caya? hehe~ Myrah t'clap step yg
nO. last asenya.. then jdi cm niy! 
sO, edit HTML n template designer 
da xleyh guna!!

Ok, kpda kOrang kt luar sana, b'hati2lah lm m'gunakan Edit HTML tu.. bimbang jdi cm blOg Myrah.. hehe~ sOri if kOrang xfham.. mcm mana dgn entry Myrah hri ni? beest? ape lgi.. kOmen jer lha!!! Salam.. *winkwink


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Saturday, 17 December 2011

Jom Timbang Berat Diari Online Anda!!

Assalamualaikum & Gud Nite untOk kOrang.. Pade yg blOm tdOq lgi tu., @tau yg mseh lgi duk than mngntOk demi blOg / Fb / Tweet.. Meh cni jenguk blOg Myrah..   Jom timbang Berat Badan Anda di sini.! eh! clap dOwh., timbang blOg anda Di Sini.. Act, rmai yg dh taw psal mende niy.. btw, Myrah kene gtaw jugak kt kOrang yg blOm taO lgi.. wehuu! :D


Cara-caranya adalah :


1) Prgi ke klik sini 
2) Oke bler dh On web dy, kOrang wajib jumpa pic. ( i )
3) Then, kOrang isikan link blOg kOrang dgn btOl tnpa meninggalkn sdikit pn.. If, kOrang clap taip, maka xdak lah berat blOg anda..
4) Bler dh tkan "check" smuetu.. aish! nk tgOk kt mana berat dy.. hehe kOrang bleh tgOk cOntOh kt ( ii ) 
5) hOpe kOrang fham.. :D


(i) Faham semuanya kan? 
well.! kOrang mmg t'baik..

(ii) Oke, bler da tkan check. kOrang bOle tgOk 
brat blOg kOrang d'SIZE tu.. =D

Okay, ad sstgah sahabat blOgger kata, pling brat blOg anda ialah 100 KB..If blOg kOrang 100+ xtaO lha cmne.. mayb akn lembap ckit.. tp, klaw blOg anda da 150+ berat lha jgak.. Urm, kt cni Myrah nk bgtaO sbab ap blOg kOrang bOleh lembap..

i) kOrang bnyak guna widget..

ii)bgi new blOggers bler kwn2 On jer blOg anda, jtOh lha LOVE / HEART.. sebaik-baiknya anda delete le widget tu.. m'beratkn blOg jer.. 

iii)t'lalu bnyak gune Edit HTML.. Tu pn bleh m'beratkn blOg anda.. tp, xb'mkna anda xbOley guna Edit HTML taO.. still bOle guna tp, b'pada-pada..

iv)blOg anda ada lagu.. mmg best bler kwn2 / BW terjah blOg anda.. On jer blOg anda bnyi lha muzik.. khdiran lgu anda mmg nmpak cOol.. tp, dlm coOl tu bleh m'bratkn blOg anda.. t'plang pda kOrang still nk gunakn lgu dlm blOg atawpn tk.. Myrah juz bgtaO..

Oke la., stkt ni dulu untOk mlam nie.. Gud Nite n Sweet Dream! ^_^



:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

Contest Oh Contest!

Salam semuanya.! Sayang Myrah tak? mesti yer kan? wehuu!~ Myrah xprsan pn.. If kOrang syg Myrah, Myrah akn syg kOrang.. act, Myrah taw kOrang xbeghapa nk syg Myrah kn? Okay,Fine! Ade AKu Kesah? Sori klaw kOrang terasa.. Myrah ad jOin Contest : Edit Leen Photos waa! men edit2 pic. lak kn?


Yes.! Myrah pling suke edit pic. cz Myrah sOram yg kreatif.. *kreatif lha sgt kn?* stkt nk edit pic. ad lha kreatif tu.. Oke, Myrah gtaw 1 per 1 psal contest tu,Okayh!


Urm, cara nk mnang cOntest edit pic. Leen bkn dgn cara "LIKE" t'bnyk.. Tuan sndiri yg plih pic. mane yg dy suke.. Mayb, dy tgOk jgak "LIKE" yg t'bnyak.. ceyh! stkt niyh pic. yg Myrah edit pling bnyk Org like.. 


Adeh! bkn dyOrang like b'mkna dyOrang suke, tp Myrah prOmOte pic. tu melalui FB.. haha Myrah prOmOte jer lha, buat pe der kwn klaw xnk tOlOm Myrah kn? hehehe~ Oke la, stkt niy dulu entry untOk ari nie.. kORang nk tgOk xpic. Leen yg Myrah edit? jOm., kOrang bOleh click pada fOtO t'sebut if kOrang nk tumbesaran yg menakjubkan.. :D


Niy la Pic. Yg Myrah edit.. xdak lha cOmey sgt!

Wehuu! skunk da p'cya kn?
hehe.,, bkn nk menunjuk.. juz untOk suka-suki..~



:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

BelOg Baru Dah Siap!!~

Assalamualaikum Dan Selamat Tengah Malam kpd BW yg xhenti2 mem'blOg-walking.. hehe~ d'kesempatan ini, Myrah nk ucap bebanyak mekasih kt.. kt sape? kt diri Myrah sndiri cz ad time gk wat blOg bru.. bukan pa,der!~ blOg lama dh mcm sakit gIla2.. wOo! sape xmrah.. ad time t'fkir nk wt blOg bru.. ai nie bru leh buat.. hehe btw, Myrah suke sgt2 ngn blOg Myrah kali nie.. bnyk r prubhan dri blOg dulu.. 


Ala, bese r., bOdark bru nk blaja d alam blOgger.. hehe~ act, Myrah bnyak m'hbeskn msa dpan lappy.. waa! bisa rabun matanya.. I knOw what i dO will make me waste de time.. *sOri kalaw English sy tunggang sana langgang sini.,* Eh, dh nk tgah mlm sgt ni.,. Myrah chOw dulu yer kwn2.. hehehe~ 
:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::