Thursday, 22 December 2011

HandphOne Dah Macam FacebOoK

Assalamualaikum dan selamat petang wat sahabt blOgger.. Ptg niy Myrah nk cter kt kOrang psal.. psal pa ea? psal handphone dah macam Facebook.. Oke, pasai pa Myrah ckap dh mcm Fb? sbab, p'guna nO. celcom ta kesah lha h/p jnis per pun.. nOkia buruk ke, h/p yg dh tnggal screen saje ker, jnji h/p.. dh bOle chat ngn kwn2 tnpa m'gunakan 1sen pn kredit dlm tempOh 3hari asenya.. cOntOh Myrah ade dpat 1mesej dari Celcom yg b'tulis ::


RM 0>Rakan anda Miss0ranGe jemput anda sertai kumpulan "i3bEsuT".Balas YES utk nikmati percuma GroupSMS tanpa had.. Utk henti GroupSMS htr HT ke 20022


Oke, MissOrange tu mmber Myrah.. sO, pada awlnya Myrah jOIn r grOup tu. tpi, xsmpai 12 jam Myrah dh henti dri jOin grOup tu psal xramai yg jOin.. sO, bOring r..


if kOrang nak jOin grOup tu, jOm ikut cara nie::


1-Taip YES dn hantarkan ke nO. 2002200001..
bler kOrang dh hntar autOmatik dye antar blik 2mcj kt kOrang dgn ayt :
a)RM0>Selamat datang ke GroupSMS.. utk menjemput kwn menyertai kumpulan, hantar Inv <grp> <phone#> ke 20022.. Contoh: Inv frn 01xxxxxxxx hntar H ke 20022 utk bantuan .


b)RM0>Slmt dtg ke GroupSMS. Ahli baru akan menerima 3hari percuma. Beritahu kwn-kwn dgn service yang menarik ni. Utk Panduan sila taip H ke 20022..


If kOrang nk stOp drpd dijOin dri grOup tu, ikut step ni::


1-Taip HT dan hantarkan ke 20022..
bler kOrang dh hntar autOmatik dye antar blik mcj kt kOrang dgn ayt :
RM0>Anda telah dihentikan dari menerima GroupSMS.Utk membuka kembali penerimaan SMS,hantar UH ke 20022..


Mudah kan? ape lagi.. jOm jOin grOup ore Besut!!


:: Suka? -LIKE- Rajin? -KOMEN- ::

No comments:

Post a Comment